‎Profil aluminiu‎
‎ Tipuri de profile din aluminiu și prețuri, care creează un mare avantaj economic și dezvăluim opțiuni avantajoase în drumul spre soluție.‎

Sisteme de balustrada

O balustrada este foarte utila!

Stiti cu adevarat definitia termenului “balustrada”? Set de balustrade, rampa sau bara de protectie, balustrada este mai presus de toate un element de siguranta. Se gaseste cel mai adesea in casele cu etaj si pe terasele exterioare, astfel incat sa poata proteja impotriva caderii. Un element arhitectural esential, este o parte integranta a decorului casei.

In dictionarul traditional, balustrada este definita ca un set de balustrade. Un balustru este o coloana mica, asemanatoare cu un stalp. Mai simplu spus, balustrada reprezinta un gard. Prin urmare, poate fi folosit pentru a delimita doua spatii distincte in exterior sau pentru a va asigura protectia.

In general, este impunatoare, cu balustri grosi si capete intr-o forma sferica. Cel mai adesea, este din piatra sau din metal, abordand astfel un stil mai clasic, dar poate fi si din lemn. O caracteristica cheie a perioadei Renasterii, balustrada a fost inspirata de bulbul florilor de rodie pentru latura sa estetica. Acest stil arhitectural poate fi gasit in case si apartamente cu un aer vintage, conace sau chiar anumite monumente publice, fie in interior, fie in aer liber. Desi acest tip de balustrada este modernizat in ziua de azi, multi adepti prefera sa aleaga acest aspect traditional.

Pentru a va proteja interiorul sau exteriorul, balustrada scarii este un element esential al casei dumneavoastra. Scopul sau este mai ales de a proteja impotriva caderilor, dar reprezinta, de asemenea, un suport considerabil pentru a facilita traversarea scarilor datorita balustradei sale. Indispensabila persoanelor in varsta sau celor cu mobilitate redusa, poate fi suplimentata si cu o rampa de perete pentru o siguranta mai mare.

Dar trebuie sa stiti, de asemenea, ca aceasta bariera de protectie este obligatorie si in casele private si in institutiile publice. Pentru a indeplini standardele, este imperativ sa protejam zonele in care exista riscul caderii, iar scarile sunt una dinaceste zone. Este intr-adevar un loc in care se poate cadea cu usurinta, calcand peste o treapta, de exemplu. Pericolul este apoi iminent, iar o vatamare sau un accident grav se poate intampla foarte repede.

Dupa cum ati inteles, fiind unul dintre multele sinonime pentru bara de protectie, balustrada este, prin urmare, un element de siguranta. De-a lungul timpului, balustrada traditionala se modernizeaza si lasa loc balustradei cu un design mai rafinat si materiale mai contemporane. Acum se regasesc in casele contemporane, fiin realizate intr-un mod elegant si somptuos, in timp ce isi indeplinesc minunat rolul protector.

Fie ca construiti o casa sau doar faceti unele renovari, balustrada este un aspect important. Desigur, este folosita pentru a proteja impotriva caderilor in mod eficient, dar aduce si o nota de decor  la moda. Pentru si mai multa modernitate, puteti opta pentru un model acoperit cu pulbere, pentru a combina culorile balustradei cu toate tipurile de tamplarie si a obtine un rezultat armonios.

In ultimii ani balustradele de inox au devenit o adevarata moda in amenajarile interioare (dar si exterioare, acolo unde este cazul), mai ales in cazul cladirilor noi.

Fenomenul este pe deplin explicabil si justificat!

Otelul inoxidabil, cunoscut ca inox, este un aliaj feros, cu un continut mic de carbon dar cu un continut mare de crom (13%), ceea ce ii confera cateva proprietati aparte. Tocmai aceste particularitati, fac din otelul inoxidabil, materialul ideal pentru confectionarea balustradelor si bineinteles a multor altor obiecte si accesorii.

Astfel, balustrada de inox este una rezistenta, cu un aspect estetic foarte elegant, nu se dilata si nu se contracta vizibil la variatiile de temperatura, nu rugineste deci nu trebuie vopsita si nu lasa pete. De asemenea, este foarte usor de curatat si intretinut, iar in caz de nevoie, materialul este reciclabil.

Inoxul mai are o proprietate interesanta care merita mentionata: datorita continutului de crom, pe suprafata obiectelor din inox, se formeaza oxidul de cupru, o substanta incolora, nedetectabila cu ochiul liber si care are proprietatea de a se regenera. Astfel, loviturile si zgaraieturile se „repara” de la sine, odata cu refacerea stratului de oxid de crom care acopera urmele actiunilor mecanice.

Dintre toate aceste calitati, rezistenta si aspectul metalic, de mare finete, sunt de departe principalele argumente in favoarea otelului inoxidabil.

Avantaje ale acestor sisteme de balustrada:

-sunt rezistente in timp;

-sunt igienice;

-pot fi decorate in mai multe feluri;

-nu au nevoie de vopsire / revopsire;

-se curata foarte usor, praful stergandu-se cu ajutorul oricarui material textil uscat sau umed.

Cu o intretinere minima, balustradele isi pot pastra aspectul timp  cateva decenii.

Modelele si produsele in materie de balustrade de inox sunt extrem de variate, atat pentru scarile interioare, cat si pentru cele exterioare, adaptabile pentru orice tip de cladire si in functie de gusturile clientului.

Utilizarea aluminiului pentru constructia unei balustrade dispune de o serie de avantaje: este usor de manevrat si de lucrat cu el, este practic, nu rugineste ( poate fi folosit la constructia unei piscine ), timpul de productie poate fi injumatatit cu cel al otelului, reprezinta o varianta relativ ieftina si confera locuintei dumneavoastra un aspect modern.