Profil aluminiu
Sisteme glisante
Sisteme glisante moderne si eficiente!
Sitemele glisante sunt o metoda moderna si eficace de a opera usi si deschideri fara a pune mana pe maner. Astfel de sisteme sunt des implementate in centrele comerciale, magazine, scoli si spitale. Cele mai multe sisteme glisante folosesc un senzor care actioneaza deschiderea si inchiderea usilor!
De la beneficii generoase de economisire a spatiului pana la facilitarea accesului intre camere, usile glisante ofera numeroase avantaje, atat pentru proprietatile interne, cat si pentru cele comerciale. Fie ca intrare interioara sau exterioara, usile glisante pot fi atat un plus practic, cat si atractiv pentru orice casa, iar uneltele usilor glisante pot fi aplicate chiar si pentru usile dulapului pentru comoditate.
Cu o istorie bogata care se intinde pana la Imperiul Roman, usile glisante s-au dezvoltat de atunci intr-o optiune accesibila si robusta pentru toti. Iata cateva dintre principalele avantaje:
Unul dintre cele mai evidente beneficii ale usilor glisante este caracteristica lor de economisire a spatiului. In cazul in care usile articulate necesita spatiu in care sa se deschida, usile glisante functioneaza lateral. Acest lucru le face ideale pentru utilizare in incaperi mai mici, unde spatiul este la un nivel superior, precum si pentru dulapuri si dulapuri. Gama acestor produse include o serie de sisteme care sunt perfect potrivite pentru aceasta utilizare.


Operatiunea laterala permite, de asemenea, crearea unei cai de acces mai largi, care poate fi utila atunci cand mutati obiecte mari din camera in camera in timpul mutarii sau renovarii. Peretii despartitori intre pereti intre camere care utilizeaza usi glisante va ofera optiunea de a crea doua spatii mai mici, intime sau unul mare – ideal atunci cand va distrati.
Introducerea usilor mari, din sticla intr-o camera, ofera deschidere pana la filtrarea maxima a luminii, creand o atmosfera aerisita si luminoasa. In raport cu punctul de mai sus, usile din sticla ofera, de asemenea, iluzia unui spatiu mai mare (la fel ca oglinzile mari), in special atunci cand sunt utilizate ca patio sau alte usi orientate spre exterior. Specialistii pot oferi sisteme de cale special concepute pentru aplicatiile unei usi din sticla.
Permiterea intrarii luminii in acest fel ajuta la reducerea facturilor de energie, mentinand lumina in incapere pana tarziu spre seara si, de asemenea, adauga valoare casei voastre cu o caracteristica de design deoasebita. Chiar si in cazul utilizarii in interior, lumina suplimentara ajuta la deschiderea incaperilor, oferind iluzia spatiului.
Usile glisante nu sunt doar o caracteristica practica excelenta, ci ofera si o serie de avantaje estetice. Cu o mare varietate de stiluri si modele disponibile, usile glisante sunt disponibile intr-o gama de tipuri, inclusiv cele care pot deschide colturi rotunde, se pot plia sau glisa drept pentru o alegere cat se poated e eleganta.
Sistemele de ridicare si glisare din aluminiu sunt combinatia perfecta de transparenta si izolare fonica. Diferite tipuri de variante de deschidere si design permit arhitectilor sa combine confort si functionalitate. Datorita tehnologiilor inovative dovedite, sistemele ofera performante excelente in ceea ce priveste accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilitati, respirabilitate, impermeabilitatea la ploaie si rezistenta la efractie.
Ideala pentru amenajarea spatiilor, usa glisanta optimizeaza dimensiunea camerei. Alegerea modelului potrivit depinde de locatia sa, dar si de estetica interiorului casei.
Compusa dintr-un panou din lemn, sticla, aluminiu sau PVC, usa interioara glisanta se deplaseaza de-a lungul unei sine.
Usa glisanta ofera multe avantaje:
-Nu ocupa din saptiul utilizabil al camerei si economiseste spatiu semnificativ, pastrand in acelasi timp notiunile de perspectiva.
-Consideram ca castigul de podea este de 1 m² pe usa. Este ideal in incaperile mici care nu dispun de suficient spatiu.
-Usa glisanta poate avea mai multe functii: poate servi ca o partitie intre doua camere sau ca o usa reala.
Dimensiunile sale standard (204 cm inaltime si 73 cm latime) permit instalarea acestuia in orice incapere a casei. Numeroasele latimi disponibile ofera posibilitati suplimentare in functie de configuratia camerei.
Amplasarea, estetica si aspectul spatiului determina alegerea unei usi glisante. Exista mai multe tipuri.
-Usi glisante complete
-Usa glisanta solida. Usa glisanta solida permite separarea completa a doua camere din casa. Element decorativ in sine, intareste si izolatia termica si fonica a camerei.
Alcatuita dintr-un singur panou solid care umple complet interiorul frunzei, aceasta poate fi din lemn masiv, din MDF acoperit cu furnir de lemn sau din PVC. Performanta sa in izolarea fonica depinde de materialul din care este fabricata.
Usa glisanta din sticla este un compromis bun pentru separarea a doua camere, permitand in acelasi timp trecerea luminii. Isi gaseste locul in camere alaturate sau in camere intunecate. Usa de sticla este o combinatie de sticla si lemn sau sticla si aluminiu. In functie de model, partea vitrata este mai mare sau mai mica. Usa de sticla poate fi pre-gaurita pentru a primi o sina de proiectare sau un sistem de prindere.