‎Profil aluminiu‎
‎ Tipuri de profile din aluminiu și prețuri, care creează un mare avantaj economic și dezvăluim opțiuni avantajoase în drumul spre soluție.‎

Sisteme Terra Cotta‎

Informeaza-te despre sisteme Terra Cotta

Pentru a intelege la cel foloseseste gama de sisteme Terra Cotta, trebuie sa intelegem materialul de baza, adica: terracotta.

Teracota este un tip de ceramica. Este folosit pentru a face multe ghivece de flori. Teracota este, de asemenea, adesea folosita pentru tevi, caramizi si sculpturi.

Ceramica de teracota se face prin coacerea lutului de teracota. De fapt, cuvantul „teracota” provine din cuvintele italiene pentru „pamant copt”. Are sens, nu? De asemenea, puteti auzi „teracota” folosita pentru a descrie culoarea. Culoarea teracota este un maro-portocaliu natural.

Argila din teracota este usor de sculptat in tot felul de forme. Odata formata, este incalzita la 500-1000° C pentru intarire. Apoi, un strat simplu de glazura poate face teracota etansa la apa.

Teracota exista de mult. De fapt, a fost singurul produs din argila folosit pana in jurul secolului al XIV-lea. Arheologii au gasit sculpturi din teracota vechi de 5.000 de ani!

Poate ca una dintre cele mai spectaculoase creatii de teracota vreodata este Armata de teracota. Acest grup imens de sculpturi din teracota reprezinta armatele lui Qin Shi Huang. A fost primul imparat al Chinei. Sculpturile au fost gasite in 1974 de fermierii chinezi in timp ce sapau o fantana.

Armata include peste 8.000 de soldati. Exista, de asemenea, 130 de caruri, 520 de cai si 150 de cai de cavalerie. A fost gasita ingropata in trei gropi mari. Armata a fost ingropata impreuna cu imparatul, in jurul anului 210 i.Hr. El credea ca armata sa de teracota il va proteja in viata de apoi. Imparatul credea, de asemenea, ca va fi un grup de oameni pe care ar putea continua sa ii conduca.

Au fost necesari artisti priceputi care au lucrat multi ani pentru a face armata de teracota. Multe parti ale sculpturilor au fost produse in masa in ateliere. Cu toate acestea, fiecare piesa a fost finisata cu trasaturi faciale detaliate si vopsea stralucitoare. Soldatii in marime naturala ai armatei de teracota variaza in inaltime, uniforma si coafura. Fiecare are, de asemenea, arme in functie de rang.

Deci materialul numit terracotta are mai multe atributii pe langa cel de a fi un material pentru constructii!

Caramizile din terracotta sunt inca folosite in ziua de astazi de arhitecti pentru a crea ziduri sau acoperisuri. Aceste caramizi pot fi modelate in orice forma si dimensiune.

Procesul natural de procesare face ca caramida de lut sa contina doar o cantitate mica de impuritati chimice, iar structura sa interna nu este usor afectata de ploile acide.

 

Caramizile de teracota sunt de fapt caramizi de lut, care sunt produse de optimizare continua a produselor si modernizare continua a tehnicilor traditionale. Caramizile de teracota sunt de obicei arse la o temperatura ridicata folosind lut de inalta calitate sau chiar lut purpuriu. Argila naturala este utilizata ca componenta principala, iar cuartul si feldspatul sunt utilizate ca agregate. Caramida de lut are o rata ridicata de absorbtie a apei de la 8% la 10%.

Exista multe avantaje ale caramizilor de teracota:

Rezistenta excelenta la inghet-dezghet:

In cazul unei rate de absorbtie a apei de 10%, placile de portelan vor fi sparte atunci cand sunt inghetate si dezghetate la -15 ° C de trei ori, dar caramizile de lut nu vor crapa atunci cand sunt inghetate si dezghetate in mediul de -45 ° C timp de 50 ori.

Rezistenta buna la poluarea luminoasa:

Caramizile de teracota pot refracta mai mult de 90% din lumina, ceea ce are un efect bun asupra protejarii vederii umane si reducerii poluarii luminoase.

Absorbtie fonica buna:

Deoarece caramida de lut este bogata intr-un numar mare de pori deschisi uniformi si fini, poate refracta total sau partial unda sonora, ceea ce poate reduce zgomotul in aer liber si poate elimina ecoul din camera. Este un material excelent pentru crearea mediului de viata al orasului.

Buna permeabilitate la aer si permeabilitate la apa:

Superioritatea aerului permeabil si permeabil la apa a caramizilor de lut este pe deplin demonstrata in civilizatia care tinde spre eco din ziua de astazi, iar farmecul sau ciudat se amesteca cu peisajul natural, reflectand armonia dintre om si natura.

Rezistenta buna la intemperii si la coroziune:

Pe masura ce poluarea industriala a crescut, aciditatea apei de ploaie a crescut in fiecare zi si multe materiale de constructie au fost eliminate, deoarece nu pot rezista vremii nefavorabile. Procesul natural de procesare face ca caramida de lut sa contina doar o cantitate mica de impuritati chimice, iar structura sa interna nu este usor afectata de ploile acide. Rezistenta la coroziune alcalina a materialului argilos este mai buna decat materialul general.

De asemenea, exista panouri de teracota care se pot prinde pentru a forma fatadele cladirilor. Acest sistem Terra Cotta este de-a dreptul revolutionar si foarte eficient. Tianand cont de proprietatile izolatoare ale teracotei, este o prima alegere pentru cladirile de orice fel, mai ales pentru cladiri care doresc sa adauge un plus de stil la imaginea si ansamblul total al cladirii!