‎Profil aluminiu‎
‎ Tipuri de profile din aluminiu și prețuri, care creează un mare avantaj economic și dezvăluim opțiuni avantajoase în drumul spre soluție.‎

Sisteme ferestre si usi

Alegerea unor sisteme ferestre si usi pentru locuinta dumneavoastra reprezinta un aspect foarte important si mai ales o investitie insemnata care trebuie sa fie realizata in mod inteligent si pe termen lung. Exista mai multe tipuri de tamplarie, insa, alegerea unor sisteme ferestre si usi din aluminiu, poate reprezenta o solutie extrem de ingenioasa. Chiar daca tamplaria din aluminiu este de regula utilizata in domenii industriale, in fabrici de exemplu, poate reprezenta o solutie foarte inspirata si pentru o locuinta normala cu un design modern.

Tamplaria din aluminiu este rezistenta

Unul dintre cele mai importante avantaje ale unor sisteme ferestre si usi din aluminiu, se refera la rezistenta la coroziune – daca cautati o fereastra sau o usa cu intretinere redusa, atunci aluminiul este raspunsul pe care dumneavoastra il cautati. Asta pentru ca atunci cand aluminiul intra in contact cu aerul, se formeaza imediat un strat protector de oxid de aluminiu la suprafata. Acest strat este extrem de rezistent la coroziune din orice poate provoca vremea, inclusiv ploi acide si nu va fi deteriorat de produsele de curatare, fapt pentru care acele sisteme ferestre si usi din aluminiu chiar pot reprezenta solutia cea mai buna. In plus, aceste sisteme ferestre si usi din aluminiu, spre deosebire de tamplaria din lemn sau din PVC, nu se vor umfla, crapa, despica sau deforma de-a lungul anilor, indiferent de vreme. Aluminiul este potrivit pentru sisteme ferestre si usi pentru ca poate sa fie indoit sau presat in diverse forme sau tras intr-un fir subtire fara a-si pierde duritatea si fara a se rupe sau crapa. Cu alte cuvinte, nu este fragil. De fapt, aluminiul este al doilea metal cel mai maleabil si al saselea cel mai ductil. Acest aspect este ideal pentru cine isi doreste sisteme de ferestre si usi curbate de exemplu, deoarece profilele cadrului din aluminiu pot fi indoite sau presate cu usurinta in forma necesara, fara niciun pericol.

Combinatie perfecta in ceea ce priveste decorul si utilitatea

Aceste sisteme ferestre si usi Grunwelt din aluminiu pot fi usor de acoperit cu pulbere/vopsea pentru a-i oferi un finisaj decorativ neted sau texturat si in diverse culori si nuante. Acest lucru inseamna ca ferestrele si usile din aluminiu nu numai ca vor oferii o functionalitate excelenta si o durata mare de viata, dar vor arata si extrem de placut din punct de vedere estetic. Astfel de actiuni pot ajuta respectivele sisteme ferestre si usi cu un excelent finisaj decorativ, totul fiind transpus intr-un rezultat durabil si rezistent. De asemenea, in momentul in care discutam despre tamplarie aluminiu si sisteme ferestre si usi, nici eficienta energetica nu este uitata. In functie de calitatea usilor si ferestrelor, factura dumneavoastra lunara, fie ca este vorba despre racirea aerului din interior sau de incalzirea sa, costurile vor fi minime.

Aluminiul este un material usor si prietenos cu mediul inconjurator

Un alt avantaj important al acestor sisteme ferestre si usi din aluminiu, se refera la faptul ca sunt usoare. Aluminiul in general este un material foarte usor ceea ce il face extrem de usor de manipulat si de transportat sau montant in aplicatiile necesare. Faptul ca putem discuta despre un sistem ferestre si usi care nu doar ca este usor de manipulat dar este si reciclabil, reprezinta o veste si mai buna. Aluminiul este unic atunci cand vine vorba de reciclarea metalelor. Este 100% reciclabil, iar calitatea aluminiului reciclat este identica cu cea a aluminiului virgin. Ceea ce inseamna ca poate fi reciclat din nou si din nou, deci, din bucati vehci de aluminiu, se pot obtine noi sisteme ferestre si usi de cea mai buna calitate precum sunt cele Grunwelt. De fapt, aproape 75 la suta din tot aluminiul produs vreodata este inca in uz astazi. O veste excelenta pentru mediul inconjurator, se refera la faptul ca, desi este nevoie de 14.000 kWh pentru a produce 1 tona de aluminiu nou, este nevoie doar de 5-10% din aceasta putere pentru a topi si recicla aceeasi cantitate fapt care se rezuma la o amprenta de carbon mai mica si costuri mai mici.

Tamplaria din aluminiu este usor de realizat

Pentru acele sisteme ferestre si usi din aluminiu, este necesar un proces de extrudare, adica prin fortarea aliajului de aluminiu preincalzit printr-o matrita pentru a crea un profil de aluminiu. Aceste profile sunt apoi unite pentru a forma cadrul. Designul acestor profiluri sisteme ferestre si usi din aluminiu, confera cadrului ferestrei caracteristicile sale unice. Pot fi modele complexe, dar din fericire aceste forme complicate pot fi realizate folosind o singura sectiune extrudata, astfel incat profilele sa fie atat rezistente, cat si durabile. Aluminiul are, de asemenea, o prelucrabilitate buna, ceea ce face usoara fabricarea cu precizie a profilelor din aluminiu ceea ce inseamna ca pot fi produse sisteme ferestre si usi de cea mai inalta calitate si potrivite in orice tip de constructie.